Na državnem prvenstvu do dveh naslovov državnih prvakinj

Državno prvenstvo za skupinske sestave je za nami. Po nekaj letih imamo spet državne prvakinje in to celo v dveh kategorijah. Maša, Ajda, Pika in Lina pri kadetinjah ter Ana in Meta pri članicah so odlično zaključile uspešno sezono. Poleg tega so članice z rekvizitom in mlajše deklice 1. skupine osvojile bron. Tudi ostale Vrhničanke so se dobro odrezale,

Zaključni nastop sezone 2016/17

Ker so počitnice tik pred vrati, bomo vadbeno obdobje zaključili z društvenim nastopom.

Nastop bo v četrtek, 15.6.2017 ob 16.00 v telovadnici OŠ AMS.

Nastopajoči bodo navodila o prihodu v telovadnico prejeli od svojih trenerjev.

Za nami je vrhniška 2.PT v ritmiki

Dekleta GD Vrhnika so na domačem tekmovanju v nedeljo, 14.5.2017, nastopila izvrstno. Odličja so osvojila kar v petih kategorijah, dvakrat prvo, dvakrat drugo in eno tretje mesto, poleg tega pa

Koledar domačih tekmovanj RG v sezoni 2016/17

Predvideni koledar tekem na državnem nivoju v ritmični gimnastiki sezone 2016/17:

- Pokal SLO 19.3.2017 (Gimnastični center Vič),

- 1. PT individualke 26.3.2017 (Gimnastični center Vič),

- 1. PT skupinske 9.4.2017 (Gimnastični center Vič),

- 2. PT individualke 13.5.2017 (Gimnastični center Vič),

- 2. PT skupinske 14.5.2017 (GD Vrhnika),

- DP skupinske 4.6.2017 (Gimnastični center Vič),

- DP individualke 24.-25.6.2017 (Gimnastični center Vič).

Akrobatika

Otroci z našo vadbo razvijajo osnovne motorične sposobnosti (moč, hitrost, koordinacija, gibljivost, vzdržljivost). Otroci so zaradi velikega zanimanja za vadbo razdeljeni v dve skupini. Učijo se različne elementarne igre ter osnove vadbe na parterju. V šolskem letu bodo otroci pripravili tri nastope za starše. Športna oprema na treningih so šolski copati z gumijastim podplatom in športna oblačila.

Ritmična gimnastika - začetni program

Z rekreativno vadbo želimo deklicam brez večjih naporov približati ritmično gimnastiko, ki združuje prvine baleta, modernega plesa, akrobatike in rokovanja z rekviziti: žogo, obročem, kolebnico, kiji in trakom.

Ritmična gimnastika A1 program

V tekmovalnem programu A1 ritmične gimnastike dekleta vadijo trikrat tedensko. Udeležijo se treh prvenstvenih tekem, državnega prvenstva Slovenije in pokalnih tekmem ter gostovanj v tujini. Obenem sodelujejo na vseh internih nastopih, ki jih pripravimo za starše.

Akrobatika tekmovalni program

Akrobati vadijo na mali prožni ponjavi in se v tekmovalnem C programu udeležijo državnega prvenstva in akrobatskih tekmovanj v organizaciji domačih klubov. Program nadgrajujemo s športno gimnastiko, naš cilj pa je omogočiti pogoje za vadbo na veliki prožni ponjavi.

Prijavi se na obvestila GD Vrhnika