Rondo kup 2018, Osijek, 21.10.2018

Ines, Ana, Klara in Živa so se v Osijeku odlično odrezale. Prvi dve sta bili peta in šesta, Klara je bila četrta, a prejela zlato za nastop z žogo, Živa pa je celo osvojila tretje mesto z zmago v nastopu brez rekvizita!
Super ekipa, le škoda je, ker Kajta zaradi poškodbe na tekmo ni mogla odpotovati.

Vse fotografije bodo objavljene v galeriji, posnetki nastopov so pa tule: https://1drv.ms/a/s!Al8wyvAOcQHWgYoAhgsDekWkW0fpOA

Dobili smo nov navijaški pripomoček

 Lep in ročno poslikan:)

V oktobru začenjamo s programi mlajših selekcij

Z oktobrom se vadbi priključijo tudi mlajši člani in začetniki. Prvi termin za akrobate začetnike bo v torek, 2.10 2018, ob 16.30. (telovadnica Kulturnega centra). Prvi termin za začetnice v ritmiki bo v petek, 5.10.2018 ob 17.00 (OŠ AMS). Ker je v petek Slomškova telovadnica zaradi prireditve zaprta, bomo ta dan v preddverju oziroma pred dvorano imeli le uvodni sestanek.

Vljudno vabljeni vsi otroci, ki želite vstopiti v čudoviti svet gimnastike!

 

 

 

Mini Olimpijada, 26.9.2018

Mini Olimpijada je vsakoletna prireditev, ki poteka pod okriljem Športne zveze Vrhnika in je namenjena predstavitvi športa za učence drugih in tretjih razredov osnovnih šol. Letošnja je potekala danes, in sicer v čudovitem vremenu na površinah Športnega parka Vrhnika. Šolarji iz Vrhnike, Log-Dragomerja in iz Bevk so se zvrščali po postajah različnih športnih panog. Na eni od njih sta trenerja Meta in Peter otroke vodila skozi enostavnejše gimnastične in ritmično gimnastične vaje in videlo se je, da so otroci resnično uživali. Mogoče pa se bo kakšen od njih pridružil tudi naši redni vadbi:)

Akrobatika

Otroci z našo vadbo razvijajo osnovne motorične sposobnosti (moč, hitrost, koordinacija, gibljivost, vzdržljivost). Otroci so zaradi velikega zanimanja za vadbo razdeljeni v dve skupini. Učijo se različne elementarne igre ter osnove vadbe na parterju. V šolskem letu bodo otroci pripravili tri nastope za starše. Športna oprema na treningih so šolski copati z gumijastim podplatom in športna oblačila.

Ritmična gimnastika - začetni program

Z rekreativno vadbo želimo deklicam brez večjih naporov približati ritmično gimnastiko, ki združuje prvine baleta, modernega plesa, akrobatike in rokovanja z rekviziti: žogo, obročem, kolebnico, kiji in trakom.

Ritmična gimnastika A1 program

V tekmovalnem programu A1 ritmične gimnastike dekleta vadijo trikrat tedensko. Udeležijo se dveh prvenstvenih tekem, državnega prvenstva Slovenije in pokalnih tekmem ter gostovanj v tujini. Obenem sodelujejo na vseh internih nastopih, ki jih pripravimo za starše.

Akrobatika tekmovalni program

Akrobati vadijo na mali prožni ponjavi in se v tekmovalnem C programu udeležijo državnega prvenstva in akrobatskih tekmovanj v organizaciji domačih klubov. Program nadgrajujemo s športno gimnastiko, naš cilj pa je omogočiti pogoje za vadbo na veliki prožni ponjavi.

Prijavi se na obvestila GD Vrhnika