Naslov državnega prvaka na DP v skokih z MPP

V soboto, 3.2.2018, je v Novem mestu potekalo državno prventvo v skokih z male prožne ponjave. Tekmovanja smo se udeležili s sedmimi tekmovalci. Tristan je postal državni prvak v kategoriji mlajših dečkov. Bravo Tristan! Ostali tekmovalci so prav tako izvrstno odskakali zato Lucu, Matevžu, Taji, Katji, Jakobu in Luki prav tako iskreno čestitamo.

Rezultati. Nekaj fotografij s prvenstva.

Kongres gimnastične zveze Slovenije 2018

Tretji vikend januarja je v Ljubljani potekal kongres naše panožne zveze. Program je obsegal praktične, teoretične in znanstvene vsebine, rdeča nit sobotnega dela pa je bila tema “Priložnosti in pasti v razvoju mladega športnika”. Prisotnost na kongresu je bila obvezna za vse vaditelje in trenerje, ki so s tem pridobili licenco za delo v tekočem letu. 
Kongresa smo se seveda udeležili in z licencami vred prejeli veliko koristnega znanja.

Akrobatika

Otroci z našo vadbo razvijajo osnovne motorične sposobnosti (moč, hitrost, koordinacija, gibljivost, vzdržljivost). Otroci so zaradi velikega zanimanja za vadbo razdeljeni v dve skupini. Učijo se različne elementarne igre ter osnove vadbe na parterju. V šolskem letu bodo otroci pripravili tri nastope za starše. Športna oprema na treningih so šolski copati z gumijastim podplatom in športna oblačila.

Ritmična gimnastika - začetni program

Z rekreativno vadbo želimo deklicam brez večjih naporov približati ritmično gimnastiko, ki združuje prvine baleta, modernega plesa, akrobatike in rokovanja z rekviziti: žogo, obročem, kolebnico, kiji in trakom.

Ritmična gimnastika A1 program

V tekmovalnem programu A1 ritmične gimnastike dekleta vadijo trikrat tedensko. Udeležijo se treh prvenstvenih tekem, državnega prvenstva Slovenije in pokalnih tekmem ter gostovanj v tujini. Obenem sodelujejo na vseh internih nastopih, ki jih pripravimo za starše.

Akrobatika tekmovalni program

Akrobati vadijo na mali prožni ponjavi in se v tekmovalnem C programu udeležijo državnega prvenstva in akrobatskih tekmovanj v organizaciji domačih klubov. Program nadgrajujemo s športno gimnastiko, naš cilj pa je omogočiti pogoje za vadbo na veliki prožni ponjavi.

Prijavi se na obvestila GD Vrhnika